Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepły biszkoptowy omlet uprzejmni kolację z rodziną lub przyjaciółmi. Jego przygotowanie trwa kilka chwil a świetny smak gwarantowany! :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Przygotować ciasto. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo powoli dodawać cukier puder oraz cukier waniliowy, dalej ubijając. Na pianę przesiać mąkę, dodać sól i skórkę cytrynową. Wlać żółtka i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. My mamy patelnię, której można używać w piekarniku. Jeżeli takiej nie masz to należy roztopić masło i przelać je do tortownicy. Następnie przełożyć ciasto i wygładzić je przy pomocy łyżki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut. Omlet wychodzi całkiem spory, więc polecamy rozdzielić ciasto na pół i zrobić dwie mniejsze porcje. :) Omlet przełożyć na talerz. Jego połowę posmarować dżemem morelowym. Omlet złożyć na pół. Smacznego! :)