Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepły biszkoptowy omlet uprzejmni kolację z rodziną lub przyjaciółmi. Jego przygotowanie trwa kilka chwil a świetny smak gwarantowany! :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Przygotować ciasto. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo powoli dodawać cukier puder oraz cukier waniliowy, dalej ubijając. Na pianę przesiać mąkę, dodać sól i skórkę cytrynową. Wlać żółtka i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. My mamy patelnię, której można używać w piekarniku. Jeżeli takiej nie masz to należy roztopić masło i przelać je do tortownicy. Następnie przełożyć ciasto i wygładzić je przy pomocy łyżki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut. Omlet wychodzi całkiem spory, więc polecamy rozdzielić ciasto na pół i zrobić dwie mniejsze porcje. :) Omlet przełożyć na talerz. Jego połowę posmarować dżemem morelowym. Omlet złożyć na pół. Smacznego! :)