Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deserek do herbatki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34145
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 347
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34145
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 347
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obrać, poszatkować w cienkie plasterki. Wymieszać z ciastem, jedno jabłko zostawić do obłożenia wierzchniej warstwy. Ubić pianę z białek i dodać do żółtek razem z mąką. Masę wyłożyć na natłuszczoną i posypaną wiórkami formę, oprószyć cynamonem i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Można również zrobić omlet z innymi owocami sezonowymi, pyszny jest również z borówkami.