Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deserek do herbatki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2597
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14038
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2597
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14038
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obrać, poszatkować w cienkie plasterki. Wymieszać z ciastem, jedno jabłko zostawić do obłożenia wierzchniej warstwy. Ubić pianę z białek i dodać do żółtek razem z mąką. Masę wyłożyć na natłuszczoną i posypaną wiórkami formę, oprószyć cynamonem i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Można również zrobić omlet z innymi owocami sezonowymi, pyszny jest również z borówkami.