Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet możemy robić na rożne sposoby. To , z czym robimy omlet zależy wyłącznie od naszej inwencji. U mnie propozycja na słodko, chociaż danie jest dietetyczne , bo użyłam mąki pełnoziarnistej i cukru trzcinowego. Smakuje doskonale. Polecam na kolację, śniadanie lub tak, po prostu na zachciankę.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10288
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 82
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 886
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10288
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 82
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 886
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy cynamon i mąkę- mieszamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka. Dodajemy do żółtek - mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło ( powinno być bardzo gorące). Wlewamy masę na omlet. Po ścięciu podważmy łopatką, by masa z góry wylała się pod spód omletu. Czekamy chwilę ,aż się zetnie. Odwracamy na druga stronę. Smażymy omlet góra 2 minuty. Wykładamy na talerz. Na jedną polowe kładziemy odsączone z soku jagody. Przekładamy drugą. Na wierzch też dajemy kilka jagód i odrobinę soku. Gotowe.