Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet możemy robić na rożne sposoby. To , z czym robimy omlet zależy wyłącznie od naszej inwencji. U mnie propozycja na słodko, chociaż danie jest dietetyczne , bo użyłam mąki pełnoziarnistej i cukru trzcinowego. Smakuje doskonale. Polecam na kolację, śniadanie lub tak, po prostu na zachciankę.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy cynamon i mąkę- mieszamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka. Dodajemy do żółtek - mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło ( powinno być bardzo gorące). Wlewamy masę na omlet. Po ścięciu podważmy łopatką, by masa z góry wylała się pod spód omletu. Czekamy chwilę ,aż się zetnie. Odwracamy na druga stronę. Smażymy omlet góra 2 minuty. Wykładamy na talerz. Na jedną polowe kładziemy odsączone z soku jagody. Przekładamy drugą. Na wierzch też dajemy kilka jagód i odrobinę soku. Gotowe.