Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny przepyszny deser, słodki, prosty, lekki
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 731
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666431
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 185
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 731
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666431
Składniki
Przygotowujemy mus: truskawki mielimy na jednolitą masę i dodajemy do nich trochę cukru. Jeśli mammy truskawki mrożone, podgrzewamy na niewielkim ogniu.
Oddzielamy białko od żółtka. Z białek ubijamy pianę na sztywno (dodajemy szczyptę soli).
Żółtka ucieramy z mąką na jednolitą masę. Do ubitej piany dodajemy masę z żółtka i mąki. Mieszamy delikatnie łyżką.
Na rozgrzaną patelnię dajemy odrobinę masła i 1/2 ilości ciasta. Łyżką równomiernie rozprowadzamy grubą warstwę ciasta. Kiedy od spodu omlet zaczyna być rumiany, pomagając sobie nożem zwijamy go w rulon jak naleśnika.
Po usmażeniu omlet dekorujemy serkiem waniliowym i polewamy musem truskawkowym. Smacznego