Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z warzywami i kozim serem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
porcja, : około 15 minut, cena porcji: ok. 3,20 zł
Jajka roztrzep widelcem lub sprężynką z wodą i szczyptą soli do smaku.
Rozgrzej mocno masło na patelni, wlej na nią jajka. Smaż omlet na dużym ogniu, aż brzegi się zetną. Wtedy podważ dookoła drewnianą łopatką i odwróć i usmaż z drugiej strony (cały omlet będzie się smażył ok. 2-3 minuty).
Gotowy omlet zsuń na talerz z patelni, nałóż na niego pokrojoną paprykę, rozsyp część pokruszonego serka i wysyp część posiekanej zieleniny. Omlet złóż, posyp resztą dodatków. Możesz udekorować rukolą. Od razu podaj, by nie wystygł.Źródło: Świat kobiety