Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23771
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 445
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 267
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23771
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 445
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 267
Składniki
Omlety: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Kolejno dodajemy po jednym żółtku, mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy i mieszamy z masą. Na dużej piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Rysujemy 4 koła ( średnicy ok. 12 cm). Na każdy wykładamy po 2 łyżki masy i kolistymi ruchami rozsmarowujemy po całym okręgu. Omlety pieczemy w temperaturze 180*C przez 8-9 minut. Wyjmujemy z piekarnika i od razu delikatnie odrywamy od papieru. Układamy na wałku do pieczenia lub szklance, by nadać ładny kształt. Konfiturę mieszamy z likierem. Wykładamy na połowie każdego omleta. Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietanfixem i cukrem pudrem na sztywno. Przekładamy do worka cukierniczego i wykładamy na połowie omleta. Dociskamy i chłodzimy w lodówce.