Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam! Sprawdzą się jako szkolna przekąska!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 129
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1152
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 129
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1152
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Składniki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą.
Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy potrzepane cukrem pudrem.