Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam! Sprawdzą się jako szkolna przekąska!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą.
Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy potrzepane cukrem pudrem.