Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam! Sprawdzą się jako szkolna przekąska!
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 283
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2578
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1630
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14334
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 283
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2578
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1630
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14334
Składniki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą.
Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy potrzepane cukrem pudrem.