Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam! Sprawdzą się jako szkolna przekąska!
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 217
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1229
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 515
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 217
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1229
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 515
Składniki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą.
Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Podajemy potrzepane cukrem pudrem.