Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą, mega pycha, znikają jeszcze ciepłe.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15132
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto wałkujemy na około 2 cm. Kubkiem wykrawamy kółko, następnie w środku robimy dziurkę kieliszkiem. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy oponki. Ozdabiamy drażetkami. Smacznego ;)