Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą, mega pycha, znikają jeszcze ciepłe.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 833
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4105
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto wałkujemy na około 2 cm. Kubkiem wykrawamy kółko, następnie w środku robimy dziurkę kieliszkiem. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy oponki. Ozdabiamy drażetkami. Smacznego ;)