Do góry

Desery Przepis na:

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 286 Ocena: 2025

Dodano:

Odsłon: 896

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą, mega pycha, znikają jeszcze ciepłe.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
  • 7 g drożdży suchych,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3 żółtka,
  • 1/3 szklanki drobnego cukru,
  • 60 g rozpuszczonego masła,
  • Czekolada z nadzieniem karmelowym,
  • kolorowe drażetki.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

    Ciasto wałkujemy na około 2 cm. Kubkiem wykrawamy kółko, następnie w środku robimy dziurkę kieliszkiem.

    Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy oponki.

    Ozdabiamy drażetkami.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń