Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, usmażone serca, gwiazdki i oponki serowe idealne do porannej lub popołudniowej kawy.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 37
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 26
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 43
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 37
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 26
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 43
Składniki
Odważamy 0,5 kg. mąki, przesiewamy ją do większej miski. Dodajemy rozdrobniony twaróg, śmietanę, cukry, sodę, żółtka i spirytus.
Wyrabiamy z tych składników ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 1 cm. Podczas rozwałkowywania ciasta podsypujemy mąką, żeby ciasto nam się nie przyklejało do blatu. Z placka wycinamy foremkami serca, gwiazdy i oponki, w zależności od posiadanych foremek.
Wycięte z ciasta serca, gwiazdy i oponki smażymy na gorącym oleju, na złoty kolor.
Usmażone układamy na papierowe ręczniczki w celu osączenia z tłuszczu, osączone układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego:)