Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz i wyszły przepyszne :) Puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące, najlepsze kiedy są jeszcze ciepłe :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1180
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2073
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1180
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2073
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 498
Składniki
Ser przeciskamy przez praskę, mieszamy z mąką, śmietaną, żółtkami, sodą, cukrami i spirytusem. Zagniatamy ciasto, gotowe oprószamy mąką. Blat obficie posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość 1-1,5 cm. Szklanką wykrawamy kółka, w środku robimy dziurkę kieliszkiem.
Do dużego garnka wlewamy olej z dodatkiem spirytusu, rozgrzewamy go. Oponki smażymy partiami z obu stron na złoty kolor. Odsączamy je na papierowym ręczniku i lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.