Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz i wyszły przepyszne :) Puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące, najlepsze kiedy są jeszcze ciepłe :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Składniki
Ser przeciskamy przez praskę, mieszamy z mąką, śmietaną, żółtkami, sodą, cukrami i spirytusem. Zagniatamy ciasto, gotowe oprószamy mąką. Blat obficie posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość 1-1,5 cm. Szklanką wykrawamy kółka, w środku robimy dziurkę kieliszkiem.
Do dużego garnka wlewamy olej z dodatkiem spirytusu, rozgrzewamy go. Oponki smażymy partiami z obu stron na złoty kolor. Odsączamy je na papierowym ręczniku i lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.