Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz i wyszły przepyszne :) Puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące, najlepsze kiedy są jeszcze ciepłe :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9117
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6477
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9117
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6477
Składniki
Ser przeciskamy przez praskę, mieszamy z mąką, śmietaną, żółtkami, sodą, cukrami i spirytusem. Zagniatamy ciasto, gotowe oprószamy mąką. Blat obficie posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość 1-1,5 cm. Szklanką wykrawamy kółka, w środku robimy dziurkę kieliszkiem.
Do dużego garnka wlewamy olej z dodatkiem spirytusu, rozgrzewamy go. Oponki smażymy partiami z obu stron na złoty kolor. Odsączamy je na papierowym ręczniku i lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.