Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że tu żaden komentarz nie jest potrzebny niebo w gębie po prostu :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 52
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 52
Składniki
Ser zagnieść dobrze widelcem lub przemielić jak kto woli ja zagniatałam, dodać jajko żółtko cukry zagniatając, sode zagniatając proszek do pieczenia mąkę przesiane wyrobić ciasto aby odchodziło od ręki ( w razie potrzeby dodać mąki).Rozwałkować ciasto na grubość pół cm, wygnieść szklanką a w środku kieliszkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Mnie z tej porcji wyszło 34 oponki. Smacznego.