Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że tu żaden komentarz nie jest potrzebny niebo w gębie po prostu :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12758
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12758
Składniki
Ser zagnieść dobrze widelcem lub przemielić jak kto woli ja zagniatałam, dodać jajko żółtko cukry zagniatając, sode zagniatając proszek do pieczenia mąkę przesiane wyrobić ciasto aby odchodziło od ręki ( w razie potrzeby dodać mąki).Rozwałkować ciasto na grubość pół cm, wygnieść szklanką a w środku kieliszkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Mnie z tej porcji wyszło 34 oponki. Smacznego.