Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który nie może się nie udać.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm
Wyciąć koła szklanką, a w nich otwory kieliszkiem.
Rozgrzać dużą ilość oleju w rondlu.
Oponki wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Gdy nabiorą złotego koloru wykładać na papierowy ręcznik.
Oponki posypać cukrem pudrem.