Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który nie może się nie udać.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm
Wyciąć koła szklanką, a w nich otwory kieliszkiem.
Rozgrzać dużą ilość oleju w rondlu.
Oponki wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Gdy nabiorą złotego koloru wykładać na papierowy ręcznik.
Oponki posypać cukrem pudrem.