Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na tłusty czwartek, jednak świetnie się nadadzą również na najbliższe święto. Idealne jako szybka słodka przekąska do kawy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2476
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18213
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2476
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18213
Składniki
Twaróg powinien być trzykrotnie mielony, jeżeli nie jest proponuję to zrobić przy pomocy praski do ziemniaków. Nie kupujcie sera w wiaderku ponieważ on jest zbyt wodnisty i wtedy automatycznie więcej mąki musicie dodać.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz masło wymieszaj razem. I dodaj na koniec ser, oraz alkohol. Wódka jest potrzebna w tym celu aby ciasto nie wpijało zbyt dużo tłuszczy podczas smażenia.
Obsyp stolnicę mąką i rozwałkuj na niej ciasto na grubość około 1 cm. Przy pomocy szklanki oraz kieliszka wykrawaj kółka a w nich dziurki.
Całość smaż na rozgrzanym oleju mniej więcej przez 3 minuty z 1 strony i około 2 minut z 2, po prostu aż się zarumienią.
Oponki odstaw na chwilę na ręcznik papierowy by pozbyły się nadmiaru tłuszczu i na koniec wrzuć ciastka do drobnego cukru i dobrze obtocz oponki.