Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na tłusty czwartek, jednak świetnie się nadadzą również na najbliższe święto. Idealne jako szybka słodka przekąska do kawy.
Lekko pikantna marmurkowa pieczeń.
Odsłon: 46
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 296
Lekko pikantna marmurkowa pieczeń.
Odsłon: 46
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 296
Składniki
Twaróg powinien być trzykrotnie mielony, jeżeli nie jest proponuję to zrobić przy pomocy praski do ziemniaków. Nie kupujcie sera w wiaderku ponieważ on jest zbyt wodnisty i wtedy automatycznie więcej mąki musicie dodać.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz masło wymieszaj razem. I dodaj na koniec ser, oraz alkohol. Wódka jest potrzebna w tym celu aby ciasto nie wpijało zbyt dużo tłuszczy podczas smażenia.
Obsyp stolnicę mąką i rozwałkuj na niej ciasto na grubość około 1 cm. Przy pomocy szklanki oraz kieliszka wykrawaj kółka a w nich dziurki.
Całość smaż na rozgrzanym oleju mniej więcej przez 3 minuty z 1 strony i około 2 minut z 2, po prostu aż się zarumienią.
Oponki odstaw na chwilę na ręcznik papierowy by pozbyły się nadmiaru tłuszczu i na koniec wrzuć ciastka do drobnego cukru i dobrze obtocz oponki.