Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja dziś to przyznać muszę Wszyscy znamy te pączusie Każdy kiedyś tam je smaży Lecz czy przyznać się odważy?
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418886
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418886
Składniki
Serek przekładamy do miski. Dodajemy jajko, cukier, cukier waniliowy i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawamy koła a z pomocą kieliszka dziurki w środku. Możemy tez użyć specjalnych foremek.
W głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Oponki smażymy z obu stron na złoty kolor. Oponki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.