Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja dziś to przyznać muszę Wszyscy znamy te pączusie Każdy kiedyś tam je smaży Lecz czy przyznać się odważy?
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Składniki
Serek przekładamy do miski. Dodajemy jajko, cukier, cukier waniliowy i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawamy koła a z pomocą kieliszka dziurki w środku. Możemy tez użyć specjalnych foremek.
W głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Oponki smażymy z obu stron na złoty kolor. Oponki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.