Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja dziś to przyznać muszę Wszyscy znamy te pączusie Każdy kiedyś tam je smaży Lecz czy przyznać się odważy?
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 210
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20280
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 210
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20280
Składniki
Serek przekładamy do miski. Dodajemy jajko, cukier, cukier waniliowy i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wykrawamy koła a z pomocą kieliszka dziurki w środku. Możemy tez użyć specjalnych foremek.
W głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Oponki smażymy z obu stron na złoty kolor. Oponki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.