Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1652
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1652
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1573
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mięszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Gotowe!!!