Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12320
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12320
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mięszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Gotowe!!!