Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2424
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 99
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 560
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 948
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2424
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 99
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 560
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 948
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mięszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Gotowe!!!