Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mięszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Gotowe!!!