Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na orzechowe ciasteczka z galaretką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12244
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1379
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5094
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12244
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1379
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5094
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone zimne masło, białko i mielone orzechy. Ze składników zagnieść kulę, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Ugotować galaretkę w 400 ml wody i odstawić do ostygnięcia. Po schłodzeniu ciasto wałkować na grubość 4 mm w połowie ciasteczek zrobić okienko, piec ok 12 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Z niewielkiej ilości wody i cukru zrobić lukier posmarować nim pełne ciasteczka a następnie przykryć ciasteczkiem z okienkiem. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody. Gd zacznie tężeć wlać do ciastek.