Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna orzechowa, maślana kruszonka i miękkie jabłka z cynamonem. Crumble to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów jakie znam. Podany na ciepło z gałką ulubionych lodów lub kleksem śmietany czy jogurtu gwarantuje niezwykłe doznania smakowe ;) Jesień w pełni...piękna, słoneczna - ten deser idealnie wpisuje się w smaki tej pory roku.
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2049
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 28
Ugotowanie posiłku dla babci czy dziadka może nastręczać nieco problemu, jeśl...
Odsłon: 2802
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 2049
Są leciutkie, puszyste i z chrupiącą skórką, trudno się im oprzeć.
Odsłon: 28
Ugotowanie posiłku dla babci czy dziadka może nastręczać nieco problemu, jeśl...
Odsłon: 2802
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 32
Składniki
Orzechy rozdrobnić w malakserze. Mąkę połączyć z orzechami, solą i cukrem, dodać zimne masło i posiekać. Zagnieść ręcznie lub w robocie kruszonkę. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na większą kostkę. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Jabłka rozłożyć do kokilek wysmarowanych masłem. Posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 25 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno.