Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna orzechowa, maślana kruszonka i miękkie jabłka z cynamonem. Crumble to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów jakie znam. Podany na ciepło z gałką ulubionych lodów lub kleksem śmietany czy jogurtu gwarantuje niezwykłe doznania smakowe ;) Jesień w pełni...piękna, słoneczna - ten deser idealnie wpisuje się w smaki tej pory roku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
Orzechy rozdrobnić w malakserze. Mąkę połączyć z orzechami, solą i cukrem, dodać zimne masło i posiekać. Zagnieść ręcznie lub w robocie kruszonkę. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić na większą kostkę. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Jabłka rozłożyć do kokilek wysmarowanych masłem. Posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 25 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno.