Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze piekłam z migdałami, tym razem z orzechami. To są nasze ulubione ciasteczka świąteczne i nie tylko.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10360
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10360
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
Składniki
ciasto-Masło w temperaturze pokojowej,zmiksować z cukrem i aromatem.Przesiać mąkę, dodać orzechy i zagnieść i podzielić na 4 części. Każdą znowu na 4 kawałki. Ich na 8 kawałeczków. Wyjdzie 4x8=32 a 4x32=128 szt. Zrobić z nich kulki, potem wałeczki, lekko cieńsze na końcach, jak księżyce.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 175 * C. ok. 15 min. Sprawdzać czy rogi ciasteczek już są złote, to znaczy że są już gotowe.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.