Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe muffinki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Winogrona opłucz, osusz, oderwij z szypułek. Każde gronko przekrój na połówki lub ćwiartki. Nugat (np. batonik nugatowy) posiekaj na małe kawałki. Orzechy laskowe zmiel.
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając, dodawaj po 1 całym jajku. Do powstałej masy wlej jogurt. Dodaj mąkę przesianą razem ze szczyptą soli i so dy oraz z proszkiem do pieczenia.
Na koniec do ciasta wsyp zmielone orzechy i wlej likier. Możesz go zastąpić wodą z kilkoma kroplami olejku migdałowego. Ciasto wymieszaj starannie.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami i napełnij do połowy ciastem. Posyp nugatem oraz winogronami. Dopełnij pozostałym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 170 stopni.Źródło: Świat kobiety