Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka orzechowe z pudrową posypką. Dobrze się przechowują i doskonale sprawdzą się na wszelkich imprezach i świętach.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413933
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2204
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413933
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2204
Składniki
Wychodzi około 34 sztuk. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania lepkiej kruszonki. Potem szybko zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy ok. 20 minut. Lekko schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy kawałkami folii i wykrawamy serduszka 6 X 6 cm. Ciastka pieczemy w 200 C ok.13 minut. Studzimy na kratce. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.