Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trójkąty z kruchego ciasta z orzechową skorupką.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4225
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4225
Składniki
Składniki szybko zagnieść, formę (30 na 40) wysmarować tłuszczem, ciasto rozwałkować na formie lub pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i posmarować marmoladą.
Polewa: Tłuszcz, cukier i wodę zagotować, dodać orzechy, wymieszać. Ostudzić. Rozprowadzić po cieście( na marmoladzie). Piec w temperaturze 180 stopni 20-30 minut. Nie przerażajcie sie, gdy w trakcie pieczenia cała masa zaczyna wrzeć. Tak ma być :-) Upieczone ciasto jest pięknie zarumienione i mocno pachnie. Jeszcze ciepłe pociąć na kwadraty, nastepnie na trójkąty. Zostawić na blaszce do ostygnięcia. Zimne trójkaty wedlug upodobania można ozdobić gorzką lub mleczną czekoladą. Smacznego :-)