Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz, a cieszy - delikatne trufelki z serka i orzechów. Niezwykle szybki i prosty do przygotowania deser.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Serek utrzeć z cukrem pudrem i kakao. Dodać orzechy, wymieszać. Gdy masa jest zbyt rzadka dodać musli i wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, by stężała. Gdy masa orzechowo-serowa jest już dostatecznie twarda, odrywać z niej kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie, wiórkach kokosowych, kakao lub dekoracjach cukrowych, można też udekorować je migdałami. Trufle przechowywać w lodowce.