Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz, a cieszy - delikatne trufelki z serka i orzechów. Niezwykle szybki i prosty do przygotowania deser.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Serek utrzeć z cukrem pudrem i kakao. Dodać orzechy, wymieszać. Gdy masa jest zbyt rzadka dodać musli i wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, by stężała. Gdy masa orzechowo-serowa jest już dostatecznie twarda, odrywać z niej kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie, wiórkach kokosowych, kakao lub dekoracjach cukrowych, można też udekorować je migdałami. Trufle przechowywać w lodowce.