Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i podzielne ciasto dla miłośników orzechów
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1809
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11196
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1809
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11196
Składniki
Masło rozetrzeć mikserem, dodać żółtka, wodę i mąkę, zarobić ciasto i dać na 2 godz do lodówki. Od razu mówię, że do ciasta nie daje się cukru, ani proszku do pieczenia, to nie pomyłka.Po 2 godz ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy 2 placki.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, białka ubijamy na pianę, łączymy, dodajemy orzechy, delikatnie mieszamy, wylewamy na pierwsze ciasto i przykrywamy drugim
Pieczemy ok 50 min w temp 190"