Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny jak chmurka, puszysty krem, chrupiące ciasteczka z orzechami i słodkie, soczyste figi to połączenie wprost idealne.
Dzisiaj zaprezentuję sposób na proste i pyszne ciasteczka orzechowe. Stanowią...
Odsłon: 4098
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 287
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 525
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3449
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 287
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 525
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3449
Składniki
Ciasteczka i orzechy rozdrobnić w malakserze na piasek. Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i krótko zmiksować do połączenia się składników. 2 figi pokroić na plasterki, 1 na ósemki lub ćwiartki. Na ściankach szklanek/pucharków ułożyć plasterki fig i układać naprzemiennie: warstwę ciastek z orzechami, krem, ciastka, krem. Na wierzch wysypać resztę ciastek i udekorować cząstkami fig. Schodzić przed podaniem.
Rady: Słodkość deseru możecie regulować dodając mniej lub więcej masy kajmakowej według własnych preferencji.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 127
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2379