Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowy mazurek"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj pokrojoną zimną margarynę.
Wbij jajko, wsyp proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Zagnieć ciasto.
Uformuj z niego płaskie jajko, zrób widelcem dziurki i wstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze przegryzło.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wstaw ciasto i piecz około 15 minut.
W tym czasie utrzyj margarynę z masą krówkową.
Mazurek wyjmij z piekarnika, a gdy przestygnie, posmaruj go częścią masy. Posyp rozgniecionymi orzechami i ponownie nałóż krówkowy krem. Wierzch udekoruj według uznania.
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 380Źródło: Super TV