Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki z kremem orzechowym
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30964
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4932
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30964
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4932
Składniki
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. Orzechy zmielić na pył i zalać gorącym mlekiem. Odstawić do całkowitego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem. Dodać namoczone orzechy z mlekiem i ponownie zmiksować. Masa będzie rzadka. Łyżeczką nakładać masę do łupinek i sklejać ze sobą lekko dociekając. Masa zastygnie po włożeniu do lodówki.