Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeszki z kremem orzechowym
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35888
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1265
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35888
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1265
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
Składniki
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. Orzechy zmielić na pył i zalać gorącym mlekiem. Odstawić do całkowitego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem. Dodać namoczone orzechy z mlekiem i ponownie zmiksować. Masa będzie rzadka. Łyżeczką nakładać masę do łupinek i sklejać ze sobą lekko dociekając. Masa zastygnie po włożeniu do lodówki.