Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na upały, bez pieczenia, słodkie i lekkie :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15159
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15159
Składniki
3 tabliczki czekolady rozpuść do ciepłej masy dodaj 50 g masła i delikatnie wymieszaj do połączenia, dodaj pokruszone wafle i wyłóż spód średniej wielkości blaszki.
śmietanę ubij , żelatynę rozpuść w 0,5 szklanki wody i ostudź, połowę wymieszaj z jogurtem naturalnym
jogurt z żelatyną dodaj do połowy ubitej śmietany, dodaj jeszcze wiórki kokosowe i łyżkę cukru, wyłóż masę na waflowy spód
rozpuść pozostałą tabliczkę czekolady, większą połowę jeżyn wymieszaj z pozostałą śmietaną i żelatyną oraz rozpuszczoną czekoladą. wyłóż na białą masę.
wierzch ozdób pozostałymi jeżynami i skruszonymi waflami, schłodź w lodówce. Na szczęście żelatyna szybko działa i nie trzeba długo czekać:)
przepis z jakiejś starej gazety, lekko zmodyfikowany :)