Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na upały, bez pieczenia, słodkie i lekkie :)
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 856
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2980
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 856
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2980
Składniki
3 tabliczki czekolady rozpuść do ciepłej masy dodaj 50 g masła i delikatnie wymieszaj do połączenia, dodaj pokruszone wafle i wyłóż spód średniej wielkości blaszki.
śmietanę ubij , żelatynę rozpuść w 0,5 szklanki wody i ostudź, połowę wymieszaj z jogurtem naturalnym
jogurt z żelatyną dodaj do połowy ubitej śmietany, dodaj jeszcze wiórki kokosowe i łyżkę cukru, wyłóż masę na waflowy spód
rozpuść pozostałą tabliczkę czekolady, większą połowę jeżyn wymieszaj z pozostałą śmietaną i żelatyną oraz rozpuszczoną czekoladą. wyłóż na białą masę.
wierzch ozdób pozostałymi jeżynami i skruszonymi waflami, schłodź w lodówce. Na szczęście żelatyna szybko działa i nie trzeba długo czekać:)
przepis z jakiejś starej gazety, lekko zmodyfikowany :)