Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie desery polecam na upalne dni, są lekko kwaskowe, orzeźwiające i lekkie, a po za tym są bardzo proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
pojemnik, garnek nóż, blender, naczynia na masę jogurtową,
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 118
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 160
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 738
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 118
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 78
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 160
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 738
Składniki
Czas przygotowania do 60 minut + czas chłodzenia. Każdą galaretki rozpuścić w 300 ml. przegotowanej gorącej wodzie, po całkowitym rozpuszczeniu wystudzić. Jogurty przelać do większej miski , wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i dokładnie wymieszać. Następnie rozdzielić do trzech wyższych naczyń. Do każdej porcji jogurtu kolejno dodawać przestudzoną galaretkę i miksować blenderem. Pierwszą przygotowaną porcję wlać do pojemnika i włożyć do lodówki do stężenia. Następnie przygotować tak samo drugą porcję - jogurt zmiksować z drugim kolorem galaretki. Po zmiksowaniu przelać do pojemnika na stężałą już masę jogurtową, ponownie włożyć włożyć do lodówki do stężenia Przygotować ostatnią warstwę jogurtową z ostatnim kolorem galaretki. Po zmiksowaniu wylać na stężały już deser i ponownie włożyć do lodówki. Po całkowitym stężeniu deser wyjąc i pokroić na kawałki. Smacznego
Orzeźwiający deser gotowy do podania.