Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie desery polecam na upalne dni, są lekko kwaskowe, orzeźwiające i lekkie, a po za tym są bardzo proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
pojemnik, garnek nóż, blender, naczynia na masę jogurtową,
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4428
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424012
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4428
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424012
Składniki
Czas przygotowania do 60 minut + czas chłodzenia. Każdą galaretki rozpuścić w 300 ml. przegotowanej gorącej wodzie, po całkowitym rozpuszczeniu wystudzić. Jogurty przelać do większej miski , wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i dokładnie wymieszać. Następnie rozdzielić do trzech wyższych naczyń. Do każdej porcji jogurtu kolejno dodawać przestudzoną galaretkę i miksować blenderem. Pierwszą przygotowaną porcję wlać do pojemnika i włożyć do lodówki do stężenia. Następnie przygotować tak samo drugą porcję - jogurt zmiksować z drugim kolorem galaretki. Po zmiksowaniu przelać do pojemnika na stężałą już masę jogurtową, ponownie włożyć włożyć do lodówki do stężenia Przygotować ostatnią warstwę jogurtową z ostatnim kolorem galaretki. Po zmiksowaniu wylać na stężały już deser i ponownie włożyć do lodówki. Po całkowitym stężeniu deser wyjąc i pokroić na kawałki. Smacznego
Orzeźwiający deser gotowy do podania.