Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier cukier z wanilią i dodać masło.
Palcami rozcierać do powstania kruszonki.
Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty.
wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).
Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę.
Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce
Po wierzchu posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut. Zimne ciasto można ozdobić świeżymi owocami.