Do góry

Desery Przepis na:

Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 79

Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.

Składniki

  • Kruszonka
  • mąka tortowa 10 dag
  • płatki owsiane 1 łyżka
  • masło 5 dag
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cukier kryształ 1 łyżka
  • żółtka 2 szt
  • Pozostałe składniki
  • biszkopty okrągłe 8-10 szt
  • brzoskwinie 1-2 szt
  • maliny świeże 1/2 szkl
  • borówka amerykańska 1/2 szkl
  • białka 2 szt
  • kisiel malinowy 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

Przygotowanie


  1. Do miski wsypać mąkę, płatki owsiane, cukier cukier z wanilią i dodać masło.

  2. Palcami rozcierać do powstania kruszonki.

  3. Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty.

  4. wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).

  5. Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę.


  6. Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce

  7. Po wierzchu posypać kruszonką.

  8. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut. Zimne ciasto można ozdobić świeżymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń