Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 259
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 259
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Formę wyłóż folią spożywczą. Owoce umyj i osusz. Napęczniałą żelatynę podgrzej w rondelku z 3 łyżkami śmietany kremówki. Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Żółtka z cukrem i likierem malinowym ucieraj przez około 7 min. Dodaj jogurt, serek śmietankowy, sok z cytryny oraz żelatynę.
Resztę śmietanki ubij na sztywno i wmieszaj do pozostałych składników. Na koniec dodaj 300 g owoców i przełóż do formy. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Wyjmij z formy, pokrój, udekoruj owocami, posyp cukrem pudrem i ozdób miętą.Źródło: TV14