Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto, w sam raz na letnie dni ;-D
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty kogel-mogel. Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęło.
Średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. na dno wykładamy czereśnie, które zalewamy ciastem biszkoptowym.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-50 minut. Ciasto przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy można wyjąć ciasto, jeżeli nie dopiekamy jeszcze chwilkę.
Ciasto po upieczeniu studzimy we foremce, letnie wykładamy do góry dnem i obsypujemy cukrem pudrem Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d