Do góry

Desery Przepis na:

Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 342

Dodano:

Odsłon: 1318

Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • kilka moreli
  • 1 gruszka
  • 1 brzoskwinia
  • 9 żółtek
  • 9 łyżek cukru trzcinowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Przygotowanie

  1. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i przełożyć do kokilek.

  2. Żółtka utrzeć z cukrem. Koglem-moglem zalać owoce. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń