Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodki deser :) Możemy podać z gałką ulubionych lodów :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Owoce obieramy i kroimy na większe kawałki. Mieszamy ze skórką z cytryny, pomarańczy, sokami, mąką, cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Wykładamy do prostokątnego naczynia żaroodpornego wysmarowanej lekko margaryną. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy owoce. Pieczemy 50 min. w 180 stopniach.