Do góry

Desery Przepis na:

Owoce zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych

Owoce zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 2152

Pyszny słodki deser :) Możemy podać z gałką ulubionych lodów :)

Składniki

  • Jabłko - 1 kg
  • Gruszka - 1 kg
  • Starta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
  • Starta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny - z 1/2 szt.
  • Sok z pomarańczy - 2 łyżki
  • Cukier - 1/2 szkl.
  • Mąka - 1/4 szkl.
  • Cynamon - 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki
  • Kruszonka:
  • Mąka - 1,5 szkl.
  • Cukier - 1/2 szkl.
  • Cukier trzcinowy - 1/2 szkl.
  • Płatki owsiane górskie - 1 szkl.
  • Margaryna - 250 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce obieramy i kroimy na większe kawałki. Mieszamy ze skórką z cytryny, pomarańczy, sokami, mąką, cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Wykładamy do prostokątnego naczynia żaroodpornego wysmarowanej lekko margaryną. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy owoce. Pieczemy 50 min. w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń