Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodki deser :) Możemy podać z gałką ulubionych lodów :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Owoce obieramy i kroimy na większe kawałki. Mieszamy ze skórką z cytryny, pomarańczy, sokami, mąką, cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Wykładamy do prostokątnego naczynia żaroodpornego wysmarowanej lekko margaryną. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy owoce. Pieczemy 50 min. w 180 stopniach.