Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodki deser :) Możemy podać z gałką ulubionych lodów :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 157
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20775
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 157
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20775
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Składniki
Owoce obieramy i kroimy na większe kawałki. Mieszamy ze skórką z cytryny, pomarańczy, sokami, mąką, cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Wykładamy do prostokątnego naczynia żaroodpornego wysmarowanej lekko margaryną. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy owoce. Pieczemy 50 min. w 180 stopniach.