Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, wilgotny, apetyczny, wprost do popołudniowej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę wymieszać z jabłkiem. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia., połączyć z masą jajeczną. Dodać przygotowane owoce i lekko wymieszać łyżką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę, 12x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka. Gdyby wierzch ciasta szybko się rumienił , nakryć folią aluminiową. Podawać posypane cukrem pudrem lub przygotować polewę.