Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, wilgotny, apetyczny, wprost do popołudniowej.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 155
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 155
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę wymieszać z jabłkiem. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia., połączyć z masą jajeczną. Dodać przygotowane owoce i lekko wymieszać łyżką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę, 12x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka. Gdyby wierzch ciasta szybko się rumienił , nakryć folią aluminiową. Podawać posypane cukrem pudrem lub przygotować polewę.