Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon owocowy w pełni, więc trzeba korzystać :) Pyszne ciasto z nutką cytrynową i mnóstwem owoców :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Owoce myję i odsączam na sitku. Masło ucieram z cukrem, solą i skórką z cytryny na puszystą masę, następnie dodaję po jednym jajku cały czas ucierając. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję do utartej masy. Ciasto dokładnie ucieram, aż masa będzie jednolita. Tortownicę (22-24 cm) wykładam papierem do pieczenia. Na papierze rozkładam równomiernie owoce, a następnie na owocach rozsmarowuję ciasto. Powierzchnię wyrównuję. Wstawiam ciasto do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piekę 55 minut. Przestygnięte już ciasto obracam na talerz i ściągam papier. W rondelku podgrzewam marmoladę i smaruję nią owoce. Ciasto pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Smacznego