Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, bogactwo świeżych owoców, które dodane do ciasta sprawiają , że jest apetyczne i aromatyczne.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 351
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 232
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2354
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 351
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 232
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2354
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 24 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Maliny umyć, 35 dag przełożyć do rondelka, dodać 12 dag cukru, usmażyć konfiturę. Posmarować połowę ciasta.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Mango obrać , usunąć pestkę, zblendować. Czekoladę nadziewaną pokroić na drobno. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango, wymieszać.
Dodać krzepnącą galaretkę oraz pokrojoną czekoladę, wymieszać. Połowę wyłożyć na ciasto , rozłożyć resztę malin, przykryć resztą masy.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę gorzką klasyczną rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 4 godziny a najlepiej całą noc. Pokroić na porcje.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 4
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 776