Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1415
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1415
Składniki
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Zostawić do przestudzenia.
Mleko ubić na puszysty krem (sporo zwiększy objetość) i do ubitego dodać lekko ciepłą galaretkę. Ubijać jeszcze przez kilka minut.
Powstałą masę rozlać do salaterek lub deserowych kielichów. Odstawić na chwilę do lodówki (tak, zeby masa stężała - u nas trwało to ok. pół godziny w 4 stopniach).
Podawać dowolnie ozdobione. Oczywiście, można masą zalać biszkopty, pokrojone galaretki lub inne niespodzianki.
Smacznego. :)