Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8513
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8513
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Zostawić do przestudzenia.
Mleko ubić na puszysty krem (sporo zwiększy objetość) i do ubitego dodać lekko ciepłą galaretkę. Ubijać jeszcze przez kilka minut.
Powstałą masę rozlać do salaterek lub deserowych kielichów. Odstawić na chwilę do lodówki (tak, zeby masa stężała - u nas trwało to ok. pół godziny w 4 stopniach).
Podawać dowolnie ozdobione. Oczywiście, można masą zalać biszkopty, pokrojone galaretki lub inne niespodzianki.
Smacznego. :)