Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17830
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17830
Składniki
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Zostawić do przestudzenia.
Mleko ubić na puszysty krem (sporo zwiększy objetość) i do ubitego dodać lekko ciepłą galaretkę. Ubijać jeszcze przez kilka minut.
Powstałą masę rozlać do salaterek lub deserowych kielichów. Odstawić na chwilę do lodówki (tak, zeby masa stężała - u nas trwało to ok. pół godziny w 4 stopniach).
Podawać dowolnie ozdobione. Oczywiście, można masą zalać biszkopty, pokrojone galaretki lub inne niespodzianki.
Smacznego. :)