Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 39
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1311
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 296
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 39
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1311
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 296
Składniki
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody. Zostawić do przestudzenia.
Mleko ubić na puszysty krem (sporo zwiększy objetość) i do ubitego dodać lekko ciepłą galaretkę. Ubijać jeszcze przez kilka minut.
Powstałą masę rozlać do salaterek lub deserowych kielichów. Odstawić na chwilę do lodówki (tak, zeby masa stężała - u nas trwało to ok. pół godziny w 4 stopniach).
Podawać dowolnie ozdobione. Oczywiście, można masą zalać biszkopty, pokrojone galaretki lub inne niespodzianki.
Smacznego. :)