Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto ze świeżymi sezonowymi owocami , zachęca do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118775
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8693
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2541
Składniki
Marchewki umyć, obrać , utrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać marchewkę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na części, odłożyć szklankę. Pozostałe wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową, schłodzić. Kiwi obrać, zblendować, dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, krzepnącą wyłożyć na ciasto, na wierzch , cząstki truskawek.
Schłodzić około 2 godziny, pokroić na porcje.