Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto ze świeżymi sezonowymi owocami , zachęca do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457617
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1424
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2240
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457617
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1424
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2240
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Marchewki umyć, obrać , utrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać marchewkę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na części, odłożyć szklankę. Pozostałe wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową, schłodzić. Kiwi obrać, zblendować, dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, krzepnącą wyłożyć na ciasto, na wierzch , cząstki truskawek.
Schłodzić około 2 godziny, pokroić na porcje.