Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, którego nie da się nie lubić, smaczne i aromatyczne.
        blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36234
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36234
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
        
        
                Składniki
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Mango obrać, zblendować. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
Kiwi obrać zblendować , dodać 1 szklankę wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać rodzynkami.
Konfiturę wiśniową zagotować, dodając 3/4 szklanki wody , rozpuścić galaretkę o smaku wiśniowym, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.