Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, którego nie da się nie lubić, smaczne i aromatyczne.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Mango obrać, zblendować. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
Kiwi obrać zblendować , dodać 1 szklankę wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać rodzynkami.
Konfiturę wiśniową zagotować, dodając 3/4 szklanki wody , rozpuścić galaretkę o smaku wiśniowym, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.