Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek na letni podwieczorek:) źródło:Ciasta i desery 1001 przepisów
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie,dokładnie mieszamy,by całkowicie się rozpuściła,odstawiamy.Zsiadłe mleko lub kefir ubijamy mikserem,aż się spieni i,cały czas ubijając,wlewamy bardzo powoli jeszcze ciepłą galaretkę.Masa dwukrotnie powiększy objętość,będzie puszysta i lekka.
Zaraz po przygotowaniu napełniamy nią przygotowane pucharki i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem przybieramy kopczykiem bitej śmietany,wiśniami i plastrami kiwi.