Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek na letni podwieczorek:) źródło:Ciasta i desery 1001 przepisów
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1147
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5847
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1147
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5847
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie,dokładnie mieszamy,by całkowicie się rozpuściła,odstawiamy.Zsiadłe mleko lub kefir ubijamy mikserem,aż się spieni i,cały czas ubijając,wlewamy bardzo powoli jeszcze ciepłą galaretkę.Masa dwukrotnie powiększy objętość,będzie puszysta i lekka.
Zaraz po przygotowaniu napełniamy nią przygotowane pucharki i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem przybieramy kopczykiem bitej śmietany,wiśniami i plastrami kiwi.