Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek na letni podwieczorek:) źródło:Ciasta i desery 1001 przepisów
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie,dokładnie mieszamy,by całkowicie się rozpuściła,odstawiamy.Zsiadłe mleko lub kefir ubijamy mikserem,aż się spieni i,cały czas ubijając,wlewamy bardzo powoli jeszcze ciepłą galaretkę.Masa dwukrotnie powiększy objętość,będzie puszysta i lekka.
Zaraz po przygotowaniu napełniamy nią przygotowane pucharki i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem przybieramy kopczykiem bitej śmietany,wiśniami i plastrami kiwi.