Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser owocowy, który możemy przygotować z świeżych owoców, mrożonych lub z kompotu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Truskawki myjemy, odsączamy i blendujemy z cukrem. Przekładamy do rondelka, zagotowujemy, gotujemy 2-3 min., zdejmujemy z ognia, wsypujemy 2 łyżki suchej /w proszku/ galaretki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jeśli używamy świeżych wiśni drylujemy je a jeśli używamy owoców z kompotu to je odsączamy. Na dnie pucharków układamy część wiśni /kilka sztuk odkładamy do dekoracji/ a na nich zmiksowane truskawki. Gdy masa lekko zgęstnieje dekorujemy pozostałymi wiśniami. Podajemy mocno schłodzone.