Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser owocowy, który możemy przygotować z świeżych owoców, mrożonych lub z kompotu.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 384
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 125
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 66
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2678
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 384
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 125
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 66
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2678
Składniki
Truskawki myjemy, odsączamy i blendujemy z cukrem. Przekładamy do rondelka, zagotowujemy, gotujemy 2-3 min., zdejmujemy z ognia, wsypujemy 2 łyżki suchej /w proszku/ galaretki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jeśli używamy świeżych wiśni drylujemy je a jeśli używamy owoców z kompotu to je odsączamy. Na dnie pucharków układamy część wiśni /kilka sztuk odkładamy do dekoracji/ a na nich zmiksowane truskawki. Gdy masa lekko zgęstnieje dekorujemy pozostałymi wiśniami. Podajemy mocno schłodzone.