Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser owocowy, który możemy przygotować z świeżych owoców, mrożonych lub z kompotu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Truskawki myjemy, odsączamy i blendujemy z cukrem. Przekładamy do rondelka, zagotowujemy, gotujemy 2-3 min., zdejmujemy z ognia, wsypujemy 2 łyżki suchej /w proszku/ galaretki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jeśli używamy świeżych wiśni drylujemy je a jeśli używamy owoców z kompotu to je odsączamy. Na dnie pucharków układamy część wiśni /kilka sztuk odkładamy do dekoracji/ a na nich zmiksowane truskawki. Gdy masa lekko zgęstnieje dekorujemy pozostałymi wiśniami. Podajemy mocno schłodzone.