Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424800
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10645
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424800
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10645
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4737
Składniki
Biszkopt ciemny i biszkopt jasny: Oba biszkopt robimy tak samo, czyli białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki –mieszamy. Z ciasta na biszkopt jasny pieczemy dwa biszkopty. Blaszka 25/36 temperatura 180 stopnia do 20 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, Winogrono kroimy drobno i mieszamy z chłodnymi galaretkami.
Masa kajmakowa: Kajmak ucieramy z masłem.
Przełożenie: Biszkopt jasny- galaretka- biszkopt ciemny- masa kajmakowa- biszkopt jasny