Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i co najważniejsze- JADALNA miseczka z dyni świetnie smakowała z owocowym budyniem na bazie kaszy jaglanej!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Składniki
Dynię umyć, a następnie odkroić z niej kapelusz i wydrążyć miąższ.
Tak przygotowaną dynię oprószyć cynamonem i piec w 180 stopniach przez około 30- 40 minut.
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w wodzie.
Ugotowaną kaszę zblendować z obranymi ze skórki brzoskwinią i mango.
Dodać mleko migdałowe, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Do upieczonych miseczek nałożyć budyń, a następnie zrobić "kleks" z jogurtu naturalnego i ozdobić miechunką oraz płatkami migdałowymi.