Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Truskawki i winogrona opłucz, oczyść i osusz. Brzoskwinie i ananasy odsącz i pokrój w plasterki lub ćwiartki.
Przelej kompot z brzoskwiń lub sok do garnuszka. Dolej sok z cytryny. Dodaj sproszkowaną żelatynę. Wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut. Żelatyna powinna lekko stężeć.
Garnuszek ze stężałą żelatyną postaw na kuchence. Dodaj cukier i podgrzewaj, nie dopuszczając do zagotowania. Trzymaj na ogniu tak długo, aż cukier się rozpuści. Galaretkę pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
Na dno ośmiu foremek w kształcie serca wlej część galaretki i odstaw do stężenia. Dodaj owoce i zalej pozostałą galaretką. Włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem wyjmij galaretki z foremek. Łatwiej Ci będzie to zrobić, gdy na chwilę zanurzysz foremki w gorącej wodzie.
Deser możesz podać z jogurtem lub sosem waniliowym.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy. Sztuki: 8, 65 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień