Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto takie jak lubimy bez pieczenia, nie użyłam ani grama cukru, zastąpiłam go innymi produktami. Ciasto jest z masą śmietanową, owocami na spodzie z ryżu preparowanego
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1304
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1304
Składniki
1. Składniki na spód przekładamy do rondelka: czekolady, miód, nutelle, masło, śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia, następnie łączymy z ryżem i wylewamy na dno tortownicy 24cm x 24 cm. Chłodzimy 10 minut w lodówce
2. Kiedy ryż już stężeje smarujemy masą kajmakową a galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia
3. Następnie robimy masę, śmietany razem ze śnieżką ubijamy mikserem, dodajemy galaretki 4. Masę dzielimy na trzy części, jedną część wylewamy na masę kajmakową, układamy kiwi pokrojone w plasterki, potem wylewamy drugą część masy i układamy cząstki mandarynek i przykrywamy ostatnią częścią masy
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta 6. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny 7. Smacznego