Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek udaje się zawsze.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99118
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 497
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99118
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 497
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać nożem z mąką, dodać cukier, żółtko, wino i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, po czym przenieść do formy posmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.
W międzyczasie ubić pianę z białek na sztywno dodając porcjami cukier puder. Po czym połączyć delikatnie z owocami i wyłożyć na lekko przestudzone ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i dopiec przez pół godziny. Placek możemy kroić po całkowitym ostudzeniu.