Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek udaje się zawsze.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 956
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 956
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać nożem z mąką, dodać cukier, żółtko, wino i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, po czym przenieść do formy posmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.
W międzyczasie ubić pianę z białek na sztywno dodając porcjami cukier puder. Po czym połączyć delikatnie z owocami i wyłożyć na lekko przestudzone ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i dopiec przez pół godziny. Placek możemy kroić po całkowitym ostudzeniu.