Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek udaje się zawsze.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 564
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1675
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 240
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 564
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać nożem z mąką, dodać cukier, żółtko, wino i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, po czym przenieść do formy posmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.
W międzyczasie ubić pianę z białek na sztywno dodając porcjami cukier puder. Po czym połączyć delikatnie z owocami i wyłożyć na lekko przestudzone ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i dopiec przez pół godziny. Placek możemy kroić po całkowitym ostudzeniu.