Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek udaje się zawsze.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać nożem z mąką, dodać cukier, żółtko, wino i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, po czym przenieść do formy posmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.
W międzyczasie ubić pianę z białek na sztywno dodając porcjami cukier puder. Po czym połączyć delikatnie z owocami i wyłożyć na lekko przestudzone ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i dopiec przez pół godziny. Placek możemy kroić po całkowitym ostudzeniu.