Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy placek z kruszonką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36000
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 296
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 348
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36000
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 296
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 348
Składniki
10 porcji • : 25 min • pieczenie: 50 min • 538 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Formę (najlepiej o boku dł. 23 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mikserem masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajka, esencję waniliową i cynamon. Na koniec dodaj rozmrożone maliny oraz brzoskwinie i wymieszaj łyżką.
Wyłóż ciasto z owocami do formy, wyrównaj powierzchnię.
Do mniejszej miski przełóż kruszonki. Wymieszaj je i rozetrzyj palcami, tak aby powstały kluseczki. Posyp nimi ciasto po wierzchu.
Wstaw ciasto do piekarnika, piecz 45-50 minut (patyczek wsunięty w ciasto powinien być suchy). Ostudź w formie. Przed podaniem pokrój na czworokątne kawałki. Jeśli ciasto zostanie na drugi dzień, przełóż je do zamykanego pojemnika i wstaw do lodówki.Źródło: Olivia