Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno posiekaj. Jeżyny oraz jagody szybko opłucz na sitku, osącz, osusz na ściereczce. Ciastka grubo pokrusz, wymieszaj z orzechami.
Jogurt utrzyj z cukrem waniliowym oraz połową soku z cytryny i miodem. Banany obierz, pokrój w plasterki. Od razu skrop je resztą soku.
W pucharkach albo szklankach ułóż na przemian: krem jogurtowy, owoce oraz ciastka z orzechami. Schładzaj ok. 30 minut. Deser udekoruj listkami mięty.Źródło: Naj