Do góry

Desery Przepis na:

Owsiane babeczki marchewkowe

Owsiane babeczki marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 2588

Babeczki marchewkowe, miękkie, puszyste i pachnące przyprawą korzenną i kardamonem.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz przyprawy, wymieszać.
    W drugiej misce wymieszać jajka, olej, mleko, cukier oraz startą marchewkę.
    Składniki obu misek połączyć ze sobą.
    Masę przelać do foremek do 3/4 wysokości i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C.
    Piec ok. 25 minut - do suchego patyczka.

  2. Ostygnięte muffiny polać polewą jogurtową: żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i odstawić na chwilę. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym, a następnie z rozpuszczoną żelatyną. Gotowe:)



    https://dobra-zonka-w-kuchni.blogspot.com/2016/10/babeczki-marchewkowe.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń