Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 231
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18996
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 625
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 231
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18996
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 625
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wsypać płatki owsiane błyskawiczne, dodać mąkę, proszek, cynamon i sól, wymieszać. Do drugiej miski wbić jajko, dodać roztopiony i ostudzony tłuszcz, wanilię i syrop z agawy, wymieszać. Dodać suche składniki i wymieszać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania jabłka. Jabłko pokroić na małą kosteczkę. Piekarnik nagrzać do 170°C. Masę z lodówki wymieszać z jabłkiem. Nakładać po pełnej łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformować kształtne ciasteczka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 10 - 13 minut.
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/